Телеведуча Олена Фроляк пояснила, чому її дратують блогери

Олена Фроляк
Відома телеведуча висловила свою думку щодо інфлюенсерів.

Керівниця інформаційної служби каналу ICTV, ведуча і головна редакторка програми «Факти», амбасодорка ООН Олена Фроляк розповіла, чому її немає в соціальних мережах.

Нині у світі, й у нас в Україні, зокрема, з'явилося чимало блогерів, тіктокерів, різного роду інфлюенсерів. Вони сміливо називають себе лідерами думок, мотивуючи це тим, що у них сотні тисяч підписників. Як ви ставитесь до такого явища?

Негативно. Ви знаєте, я завжди кажу, якщо ти виходиш в люди, то ти маєш що сказати. А зараз в люди виходять ті, хто не мають що донести суспільству. Не мають за плечима ні досвіду, ні знань. Це мене, відверто кажучи, дратує. Тому мене й немає в соцмережах. Я абсолютно не засуджую тих, хто там є, але от цю «швидку» славу не сприймаю. Я дуже закликаю всіх спершу подумати перед тим, як виходити у світ, у публічну площину зі своїми думками у форматі блогу, допису чи статті. Чи цікаво буде це комусь читати? Чи потрібно це, чи розумно це? Я люблю читати людей, які за плечима щось мають: знання, досвід. Які чогось добилися, щось зробили корисне. Люди зараз стають мегапопулярними тільки через те, що починають розповідати, як худнули, чи набирали вагу, як сьогодні сходили на шопінг, чи повечеряли. Мені здається, що світ просто перевертається з ніг на голову, і мені ця тенденція дуже не подобається. Але я у цьому просто не беру участь і цього всього не споживаю. І мені дуже сумно, що є багато людей, які на це зважають, які дуже переживають що про них скажуть чи, не дай Боже, не лайкнуть.

А те, що все більше людей зараз зависає у гаджетах, теж вас дратує?

Це мене дуже хвилює. Краще почитайте книжку, ніж просидіть годину в Фейсбуці. Слухала якось інтерв’ю львівської видавчині на радіо НВ і її запитала ведуча: «Скажіть, як людей заставити читати?». А вона у відповідь на це дала чудову пораду: «От, наприклад, на Новий рік відкоркували пляшку ігристого і одразу напишіть побажання – прочитати 10 книжок за рік. Ті, які вам подобаються. І наступного 31 грудня перевірте, чи прочитали. Якщо ви прочитаєте 10 книжок, повірте, наступного 31 грудня їх кількість зросте». Знаєте, є приказка «Не так страшен человек, который не прочитал ни одной книги, как страшен человек, который прочитал всего одну». Тому що людина, яка не читала, просто не знає, що це таке, а людина, яка вже прочитала одну книгу, обов’язково потягнеться за другою, яка б та книга не була. Боже, у світі стільки всього цікавого, а люди марнують час на пусте. Життя дуже швидкоплинне, ми і так багато часу витрачаємо на соцмережі. Тому я цього не роблю. І вважаю, що це моя маленька заслуга.

Ви, до речі, надаєте перевагу цифровим книгам чи класичним паперовим?

По-різному. От, наприклад, колега порадила мені книгу «Песнь Ахилла». Я її одразу скачала і прочитала в лептопі, не відриваючись. Це відома історія Троянської війни, але подана англійською письменницею у форматі роману. Я згадала Одіссею, Ахілла, Троянську війну… Я прочитала її з таким задоволенням, що вам просто передати не можу. І що найцікавіше, коли я читала цю книгу, на якомусь кіноканалі йшов фільм «Троя», де Ахілла грає Бред Пітт. Ніколи на це кіно не звертала увагу, а тут переглянула, і виявилося, що це прекрасна стрічка. Потім я порівняла книгу з екранізацією, обговорила її з рідними і знайомими.  Крім цього, з сином Антошою у нас склалася цікава розмова, в процесі якої я його запитала: «А ти знаєш, що таке «Пірровая перемога»?». Він каже «не знаю», а я відповідаю: «Так, це класний привід відкрити цю книгу і прочитати». От вам чудовий приклад того, як одна книжка породжує дуже багато цікавого, корисного і приємного. Куди краща альтернатива якісного проведення часу, аніж соцмережі.

Читайте также

Стас Боклан розповів, як став ведучим шоу «Хто хоче стати мільйонером?»

Стас Боклан розповів, як став ведучим шоу «Хто хоче стати мільйонером?»

Совсем взрослый! Тина Кароль показала фото сына в его тринадцатилетние

Совсем взрослый! Тина Кароль показала фото сына в его тринадцатилетние

Фото: прес-служба

Анна Тринчер и Александр Волошин
Предыдущий материал

Официально невеста: Анна Тринчер выходит замуж

Настя Каменских и Вася Демчук
Следующий материал

«Меня зацепил его голос»: Настя Каменских удивила неожиданной коллаборацией со звездой TikTok

Новости партнеров